Panera kyckling - se & gör
Panera kyckling - se & gör
7 ingredienser
Så får du paneringen riktigt krispig och god - Lisa Lemke visar steg för steg. I klippet används kyckling, men det fungerar så klart även med andra ingredienser.
Se Lisa Lemke laga receptet

Ingredienser
- 2 kycklingfiléer, delade
- 1 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 2-3 dl pankoströbröd
- salt
- svartpeppar
- neutral olja, att steka i
Gör så här
- Börja med att knäcka ägget på ett fat och vispa sönder med en gaffel.
- Salta och peppra kycklingen runt om.
- Använd en pincett så du har rena händer och vänd först i vetemjöl, vänd runt så allt täcks. Fortsätt med ägget och avsluta i pankoströbröd, här vill du ha ett jämnt lager ströbröd runt om hela. Torka av pincetten mellan varje kycklingbit. Upprepa till alla är panerade.
- Börja steka i olja för att den klarar högre värme, tillsätt sedan smör för den goda smaken. Stek i 4-5 minuter per sida på hög medelvärme.