Palt à la Pontare
Palt à la Pontare
8 ingredienser
1 h 30 m
Klassisk palt på Pontares vis som gör sig extra bra med fårfett. För nybörjare är ett tips att göra palten naturell i början och servera fläsket eller fårfettet vid sidan om.
Ingredienser
- 1 l potatis, rå och skalad
- 1,5 tsk salt
- 1 dl kornmjöl
- 1 dl grahamsmjöl
- vetemjöl (degen ska bli så pass fast och enkel att forma)
- 1 fläsk, i tärningar (renkorv, älgskav eller fårfett)
- saltat smör (till servering)
- lingonsylt (till servering)
Gör så här
- Riv eller mal potatisen och blanda med övriga ingredienser förutom fläsket.
- Doppa händerna i vatten och börja trilla palter. Doppa gärna händerna mellan varje palt så går det enklare att forma degen.
- Lägg några bitar fläsk i varje palt. Sänk sedan ner dem i kokande och saltat vatten. Låt koka ca 1 timme.
- Servera dem gärna med extrasaltat smör och lingonsylt.