Hacka chokladen, blanda ingredienser i en värmetålig bunke. Koka upp en kastrull med vatten, låt kastrullen sjuda och ställ i bunken med alla ingredienserna.ed chokladsås och Jordgubbar.
Rör om tills allt har blandas och smält samman till en chokladsås. Avsluta med att ev röra ner lite vaniljsocker (beror på vilken chokladsort som används).
Gör kulor av glass, lägg upp på bricka och frys i en timme. Ta ut och rulla dem i smulor av kex (Mariekex). Frys in dem ytterligare en timme.
Nästa omgång rullas de i ett uppvispat ägg med en msk mjölk, rulla sedan snabbt i smulorna och tillbaks till frysen en timme.
Värm oljan till 220 grader. Fritera glassbollarna 4st i taget i 10-15 sekunder (på varje sida) och servera direkt. Friterar man längre eller på för låg värme så hinner glassen smälta. Servera med chokladsås och jordgubbar.