Friterad glass

Friterad glass
Foto: TV4

Friterad glass

Av: Pål - Skellefteå

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

Friterad glass med chokladsås och jordgubbar.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

Friterad glass

  • 1 l vaniljglass
  • 70 g mörk choklad
  • 1 dl grädde
  • 200 g jordgubbar
  • 1 ägg
  • 1 msk mjölk
  • 1 förp mariekex
  • 1 msk smör

Chokladsås

  • 70 g mörk choklad 70 %
  • 1 dl grädde
  • 15 g smör

Gör så här

  1. Hacka chokladen, blanda ingredienser i en värmetålig bunke. Koka upp en kastrull med vatten, låt kastrullen sjuda och ställ i bunken med alla ingredienserna.ed chokladsås och Jordgubbar.
  2. Rör om tills allt har blandas och smält samman till en chokladsås. Avsluta med att ev röra ner lite vaniljsocker (beror på vilken chokladsort som används).
  3. Gör kulor av glass, lägg upp på bricka och frys i en timme. Ta ut och rulla dem i smulor av kex (Mariekex). Frys in dem ytterligare en timme.
  4. Nästa omgång rullas de i ett uppvispat ägg med en msk mjölk, rulla sedan snabbt i smulorna och tillbaks till frysen en timme.
  5. Värm oljan till 220 grader. Fritera glassbollarna 4st i taget i 10-15 sekunder (på varje sida) och servera direkt. Friterar man längre eller på för låg värme så hinner glassen smälta. Servera med chokladsås och jordgubbar.