Pajeon - koreansk pannkaka med salladslök

15 röster
20 m
2
20 m
2

Du behöver

Pannkaka

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl vatten
  • 2 msk misopasta
  • 2 krm salt
  • 2 ägg
  • 8 salladslökar
  • neutral rapsolja, till stekning

Dippsås

  • 0,5 schalottenlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 4 msk koreansk soja (eller japansk soja)
  • 2 msk risvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 2 tsk rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Skala och finhacka schalottenlöken till dippsåsen. Skiva chilin tunt. Rör samman alla ingredienserna till dippsåsen. Låt smakerna gifta sig medan du gör pannkakan.
  2. Vispa samman vetemjöl, vatten, miso och salt till en jämn smet. Tillsätt äggen och vispa ihop.
  3. Skär till salladslök så de blir lika långa som stekpannan. Klyv salladslöken en gång på längden.
  4. Häll generöst med olja i botten på en stekpanna. Lägg i hälften av salladslöken med lite mellanrum längs botten på stekpannan, häll direkt i hälften av smeten och stek pannkakan på medelvärme tills den är gyllene i botten. Vänd och stek på andra sidan tills den är frasig och gyllene. Stek resterande salladslök och smet på samma sätt. Servera genast i bitar med den goda dippsåsen. Ät gärna med pinnar.
16 mars 2018

Fler goda recept