Paella med kyckling och romescosås
Paella med kyckling och romescosås
21 ingredienser
1 h
Ingredienser
Paella
- 2 msk olivolja
- 10 haricots verts
- 2 kycklinglår
- 1 dl carnaroliris
- 1 tomat
- 2 klyftor vitlök
- 1 krm rökt paprikapulver
- 0,25 g saffran
- 3 dl kycklingbuljong
- 1 kvist färsk rosmarin
- salt
Romescosås
- 0,5 chilifrukt
- 0,5 tomat
- 0,5 dl sötmandel (skalade)
- 1 skiva vitt bröd, utan kanter
- 0,5 dl grillad paprika
- 1 klyfta vitlök
- 1 tsk sherryvinäger
- 1 dl olivolja
Garnering
- färsk rosmarin
- citron
Gör så här
- Salta och stek kycklinglåren gyllene i olivolja, i en stekpanna på hög värme. Ansa haricots verts och stek tillsammans med kycklingen tills bönorna också är brynta. Sänk värmen och stek finhackad vitlök, i några sekunder, tills den blir aromatisk.
- Riv en tomat i ett rivjärn och lägg i stekpannan. Lägg i det rökta paprikapulvret, buljongen, saffranet och riset. Salta om buljongen inte är saltad. Fördela ingredienserna jämnt i stekpannan och rör inte runt något mer. Lägg i en kvist rosmarin och låt det koka tills riset är färdigkokt. Tillsätt mera buljong eller vatten vid behov.
- Stek chilin i en torr panna tills den blir lite sotad. Lägg chilifrukten i en mixer tillsammans med grillad paprika, vitlök, sherryvinäger, bröd och mandlar. Mixa till en jämn sås. Häll i olivoljan och mixa en gång till.
- Ta upp rosmarinkvisten ur stekpannan när riset är färdigkokt. Lägg upp lite ris, bönor och kyckling på tallrikarna. Lägg upp lite romescosås och garnera med en skiva citron och rosmarinblad.