Pad Se Eew

Pad Se Eew
Foto: Tv4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Pad Se Eew

10 ingredienser

20 m

Här kommer en omåttligt populär thailändsk street food-rätt som är superenkel att laga hemma på mindre än 15 minuter. En portion innehåller 278 kcal.

Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 9.

Ingredienser

portioner
  • 250 g risnudlar (breda)
  • 2 msk ostronsås
  • 3 msk soja (reducerad och salt)
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 1 msk solrosolja
  • 2 klyftor vitlök, krossade
  • 4 kycklinglårfiléer, skinnfria och skurna i 1 cm tärningar
  • 320 g broccoli, stjälkar skurna i tredjedelar (med mjuk stam)
  • 1 ägg (stort från frigående höns)

Gör så här

  1. Blötlägg nudlarna i kokande vatten i 10 minuter, eller tills de är mjuka.
  2. Vispa ihop ostronsås och soja, vinäger och socker och ställ åt sidan.
  3. Medan nudlarna blötläggs så värm oljan i en wok på hög värme. Tillsätt vitlöken och stek i 30 sekunder. Tillsätt sedan kycklingen och fräs i 2–3 minuter tills den nästan är genomstekt. Tillsätt broccolin och en skvätt vatten och låt koka i 2–3 minuter till.
  4. Fös kycklingen och broccolin åt sidan av woken och knäck i ägget. Rör tills det precis stelnat, blanda det sedan med kycklingen och broccolin. Ta upp kycklingen och broccolin ur woken och ställ åt sidan.
  5. Låt nudlarna rinna av och lägg ner dem i woken tillsammans med såsen. Blanda ihop och låt allt bli genomvarmt.
  6. Lägg tillbaka kycklingen och broccolin i pannan och blanda ihop. Servera sedan direkt.