Pad Se Eew
Pad Se Eew
10 ingredienser
20 m
Här kommer en omåttligt populär thailändsk street food-rätt som är superenkel att laga hemma på mindre än 15 minuter. En portion innehåller 278 kcal.
Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 9.
Ingredienser
- 250 g risnudlar (breda)
- 2 msk ostronsås
- 3 msk soja (reducerad och salt)
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 2 tsk strösocker
- 1 msk solrosolja
- 2 klyftor vitlök, krossade
- 4 kycklinglårfiléer, skinnfria och skurna i 1 cm tärningar
- 320 g broccoli, stjälkar skurna i tredjedelar (med mjuk stam)
- 1 ägg (stort från frigående höns)
Gör så här
- Blötlägg nudlarna i kokande vatten i 10 minuter, eller tills de är mjuka.
- Vispa ihop ostronsås och soja, vinäger och socker och ställ åt sidan.
- Medan nudlarna blötläggs så värm oljan i en wok på hög värme. Tillsätt vitlöken och stek i 30 sekunder. Tillsätt sedan kycklingen och fräs i 2–3 minuter tills den nästan är genomstekt. Tillsätt broccolin och en skvätt vatten och låt koka i 2–3 minuter till.
- Fös kycklingen och broccolin åt sidan av woken och knäck i ägget. Rör tills det precis stelnat, blanda det sedan med kycklingen och broccolin. Ta upp kycklingen och broccolin ur woken och ställ åt sidan.
- Låt nudlarna rinna av och lägg ner dem i woken tillsammans med såsen. Blanda ihop och låt allt bli genomvarmt.
- Lägg tillbaka kycklingen och broccolin i pannan och blanda ihop. Servera sedan direkt.