Grillspett med stör, sparrissallad med apelsinvinäger

0 röster
25 min
4
Grillspett med stör, sparrissallad med apelsinvinäger
Foto: Fredrik Sandin Carlson
25 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g stör (eller marulk eller lax)

Marinad

  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl vatten
  • 3 msk worcestersås
  • 4 msk honung
  • 0,25 msk chilipasta

Sparrissallad

  • 500 g vit sparris
  • 1 frissésallad
  • 0,5 knippe vattenkrasse
  • 24 körsbärstomater (gärna gula och röda)

Salladsdressing

  • 2 klyfta vitlök, tunt skivade
  • 1 msk olivolja
  • 2 apelsiner, färskpressade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ingredienserna till marinaden i en kastrull och koka upp. Låt svalna.
  2. Skär fisken i tärningar, trä dem på spett och låt dem snabbt få färg på en het grill. Lägg sedan spetten i ett ugnssäkert fat och pensla dem med marinaden. Sätt in fisken i 200 grader varm ugn och låt den bakas i ca 4 minuter, tills den är klar.
  3. Sparrissallad: Blanda frisésallad, vattenkrasse, sparris (grilla topparna) och tomater tillsammans med salladsdressingen.
  4. Salladsdressing: Hetta upp oljan i en liten sautépanna. Tillsätt vitlöksskivorna och låt dem fräsa tills de är mjuka. Tillsätt apelsinsaften, låt blandningen koka upp och sedan svalna.
  5. Fördela sparrissalladen på 4 tallrikar och lägg spetten ovanpå. Ringla apelsinvinäger över och servera.
4 juni 2009