Oxrullader, serveras med blomkålsris och rödvinssås

Oxrullader, serveras med blomkålsris och rödvinssås
Foto: TV4

Oxrullader, serveras med blomkålsris och rödvinssås

Av: Britt - Arvika

Från: Halv åtta hos mig

20 ingredienser

1h 30m

Oxrullader, fyllda med bacon och kapris, serveras i mustig rödvinssås samt med ris av blomkål.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Fyllning

  • 2 schalottenlökar
  • 300 g bacon
  • 50 g kapris, avrunnen
  • 1 msk smör

Rullader

  • 8 skivor lövbiff
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 1 msk smör

Sås

  • 2 dl rött vin
  • 2 dl vatten
  • 3 msk oxfond med rödvin
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1,5 tsk balsamvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar

Blomkålsris

  • 400 g blomkål
  • 1 msk salt
  • 3 l vatten

Tillbehör

  • 150 g sockerärtor
  • 1 kruka färsk timjan

Gör så här

Fyllning

  1. Skala och hacka löken fint.
  2. Strimla baconet i smala bitar.
  3. Stek lök och bacon tillsammans i ca 3 minuter.
  4. Tillsätt kaprisen och rör om. Ställ det åt sidan.

Rullader

  1. Lägg köttet på en skärbräda och krydda med salt och peppar.
  2. Lägg fyllningen på lövbiffarna och rulla ihop dem.
  3. Fäst ihop dem med en tandpetare så de inte faller isär.
  4. Stek dem i smör tills de har fått fin färg. Lägg dem åt sidan på ett fat.

Rödvinsås

  1. Häll rödvin, vatten och oxfond i en gryta och koka upp.
  2. Låt koka till den har reducerats till hälften.
  3. Rör ner smöret och smaka av med balsamvinäger, salt och peppar.
  4. Lägg rulladerna i såsen och låt de sjuda i 5 minuter.

Blomkålsris

  1. Rensa blomkålen och riv den på den grova sidan på rivjärnet eller kör den i mixern.
  2. Koka upp vattnet med salt och häll i blomkålen.
  3. Låt koka i ca 3 min.
  4. Häll av vattnet i durkslag.

Tillbehör

  1. Strimla sockerärtorna fint.
  2. Servera allt på tallrik med finklippt timjan på rulladen.