Mör oxkind långsamt tillagad i en mustig tomat- och rödvinssås med aromatiska örter och en hint av sardell. Serverad med pappardelle, riven parmesan och färsk persilja blir detta en klassisk italiensk rätt full av djup smak.
Stek oxkinden i olivolja i en gryta på hög värme tills de fått fin färg. Lyft upp och lägg på en tallrik.
Fräs selleri, morot, lök och sardellerna i olivolja på medelhög värme i ungefär 5-7 minuter i samma gryta som du stekte köttet i.
Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare någon minut. Lägg tillbaka oxkinden och häll på rödvinet, de passerade tomaterna och kryddorna. Låt sjuda under lock i 2-3 timmar tills oxkinden är mjuk rakt igenom. Här brukar jag lyfta upp oxkinden, låta den svalna och dra sönder köttet till mindre bitar för att sedan lägga tillbaka de mindre köttbitarna i såsen. Smaka av med salt, svartpeppar och lite torkad peperoncino.
Koka pastan al dente och vänd ner i såsen. Toppa med riven parmesanost och lite fint hackad persilja.