Oxkind med knyten av rispapper

koket.se
Oxkind med knyten av rispapper
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Oxkind med knyten av rispapper

21 ingredienser

2 h

Oxkind med frasiga knyten av rispapper blir ritkigt gott tillsammasn med röd curry och limeblad.

Se Jonas Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Oxkind

  • 2 oxkinder
  • 1 l vitt vin
  • 2 l vatten
  • 5 msk röd curry
  • 5 dl kokosgrädde
  • 2 dl krossade tomater
  • 1 dl farinsocker
  • 6 limeblad
  • 1 dl soja

Ragu på ris och ärtor

  • 1 dl morot, finhackad
  • 1 dl stjälkselleri, finhackad
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 dl gröna ärtor
  • 2 dl kokt ris, kokt i buljong
  • 2 dl parmesanost, riven
  • salt
  • ev peppar

Rispapperknyten

  • 4 rispapper

Servering

  • purjolök
  • frityrolja
  • limeblad

Gör så här

Oxkind

  1. Bräsera oxkinderna med övriga ingredienser i ca 4 timmar så att de blir riktigt möra.
  2. Lyft upp oxkinderna ur lagen och koka ner lagen till en sås.
  3. Smaka av såsen med mer rödcurry och eventuellt soja.

Ragu på ris och ärtor

  1. Vänd upp de finhackade grönsakerna med ärtor och ris. Smaka av med parmesan, salt och peppar.

Rispapperknyten

  1. Doppa rispapper i varmt vatten och fyll sedan knyten med ärtfyllningen.
  2. Rulla in knytena i platsfilm eller forma dem till bollar.

Servering

  1. Strimlad purjolökblasten och fritera bitarna krispiga.
  2. Finstrimlad limeblad.
  3. Värm vatten och lägg ner rispapperknytena i ca 2 minuter.
  4. Bryt bitar av kött vid servering och lägg i botten på en halvdjup tallrik.
  5. Lägg sedan rispapperknytet i mitten.
  6. Skumma såsen och häll rikligt med sås över knytet.
  7. Toppa med krispig purjolök och fint strimlade limeblad.