Oxkind med knyten av rispapper
Oxkind med knyten av rispapper
21 ingredienser
2 h
Oxkind med frasiga knyten av rispapper blir ritkigt gott tillsammasn med röd curry och limeblad.
Se Jonas Svensson laga receptet

Ingredienser
Oxkind
- 2 oxkinder
- 1 l vitt vin
- 2 l vatten
- 5 msk röd curry
- 5 dl kokosgrädde
- 2 dl krossade tomater
- 1 dl farinsocker
- 6 limeblad
- 1 dl soja
Ragu på ris och ärtor
- 1 dl morot, finhackad
- 1 dl stjälkselleri, finhackad
- 1 schalottenlök, finhackad
- 1 dl gröna ärtor
- 2 dl kokt ris, kokt i buljong
- 2 dl parmesanost, riven
- salt
- ev peppar
Rispapperknyten
- 4 rispapper
Servering
- purjolök
- frityrolja
- limeblad
Gör så här
Oxkind
- Bräsera oxkinderna med övriga ingredienser i ca 4 timmar så att de blir riktigt möra.
- Lyft upp oxkinderna ur lagen och koka ner lagen till en sås.
- Smaka av såsen med mer rödcurry och eventuellt soja.
Ragu på ris och ärtor
- Vänd upp de finhackade grönsakerna med ärtor och ris. Smaka av med parmesan, salt och peppar.
Rispapperknyten
- Doppa rispapper i varmt vatten och fyll sedan knyten med ärtfyllningen.
- Rulla in knytena i platsfilm eller forma dem till bollar.
Servering
- Strimlad purjolökblasten och fritera bitarna krispiga.
- Finstrimlad limeblad.
- Värm vatten och lägg ner rispapperknytena i ca 2 minuter.
- Bryt bitar av kött vid servering och lägg i botten på en halvdjup tallrik.
- Lägg sedan rispapperknytet i mitten.
- Skumma såsen och häll rikligt med sås över knytet.
- Toppa med krispig purjolök och fint strimlade limeblad.