Ett rejält stycke oxkött är kanske inte vad man tänker på att servera sommartid. Tillsammans med sommarens primörer blir det dock en härlig gyta. Servera kokt färskpotatis till.
Skär köttet i tärningar. Bryn köttet i omgångar och lägg över efter hand i en gryta. Pudra över vetemjölet och rör om. Krydda med salt, timjan och peppar, tillsätt buljongen, koka upp och låt grytan småkoka sakta under lock i ca 45 minuter.
Skrapa morötterna och skär bort blasten. Förväll lökarna och skala dem. Bryn dem försiktigt i en stekpanna. Lägg morötter och lök i grytan. Koka grytan ytterligare ca 15 minuter eller tills köttet känns mört.
Ansa salladslökarna och skär eventuellt i mindre bitar. Tvätta zucchinin och skiva den i 1 1/2 cm skivor. Lägg salladslök, zucchini, ärter och haricots verts i grytan. Koka upp och låt puttra 1 minut före servering. Servera med persilja.