Oxfilé med parmesanpommes och bearnaise

Lohmanders Oxfilé med parmesanpommes och bearnaise
Foto: Köket

Oxfilé med parmesanpommes och bearnaise

10 ingredienser

40 min (+ 1 h för att förbereda pommesen)

Oxfilé och bea, kanske den godaste kombinationen som finns. Addera sedan sparrisbroccoli, ungsbakade tomater och frasiga pommes som toppas med finriven parmesan och persilja så har du den ultimata nyårsmiddagen!

läs mer
Lohmanders såser flaska

NYHET från Lohmanders!

Gamla sås-klassiker och nya smaker, nu på smidig flaska.

Läs mer

läs mer
Kockarnas Kamp logga

Stolt huvudsponsor!

Lohmanders är huvudsponsor av Kockarnas kamp 2022.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 bakpotatisar
  • rapsolja
  • 4 bitar oxfilé
  • smör, att steka i
  • 200 g sparrisbroccoli
  • 250 g körsbärstomater
  • 100 g parmesanost
  • Lohmanders Bearnaise Original
  • salt, efter smak
  • malen svartpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Skär bakpotatisen i tunna stavar. Lägg i en bunke med iskallt vatten ca 1 timme för att dra ut stärkelsen och göra pommesen extra krispiga.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Torka av potatisstavarna och bred ut på två plåtar med bakplåtspapper, men spara lite plats på ena plåten för sparrisbroccoli och tomat. Salta, ringla över olja och blanda runt. Sätt pommesen i ugnen ca 30 minuter. Vänd runt var 10e minut så att de inte bränns.
  3. Skär bort de yttersta ändarna på sparrisbroccolin och skölj tomaterna. När det är ca 15 minuter kvar av pommesen, sätt in sparrisbroccolinin och tomaterna i ugnen låt de bakas tillsammans med pommesen.
  4. Stek oxfilén på hög värme till önskad stekgrad. Låt vila ca 10 minuter på en skärbräda så att den inte släpper ifrån sig köttsaft.
  5. Riv parmesanost på pommesen strax innan servering. Toppa med finhackad persilja.
  6. Servera med Lohmanders Bearnaise Orginal.
TIPS!
läs mer
Lohmanders shashed potatoes med bearnaise

Tips från Lohmanders!

Se fler goda och såsiga recept här.

Läs mer