Ostsufflé med hallon

Ostsufflé med hallon
Foto: TV4

Ostsufflé med hallon

1

11 ingredienser

45 min

Sufflé är en läcker dessert som ska serveras á la minute. Här är den gjord på färskosten ricotta och serveras med en syrlig hallonkompott. 

Ingredienser

portioner4
  • 3 äggulor
  • 4 äggvitor
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 1 msk citronskal, finrivet
  • 300 g ricotta
  • 0,5 dl majsstärkelse
  • smör

Till servering

  • 200 g hallon
  • 3 msk strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader, över- och undervärme.
  2. Vispa äggulorna med strösocker och majsstärkelse. Tillsätt ricottan, citronskal och vanilj. Blanda väl.
  3. Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillsätt florsockret i slutet av vispningen.
  4. Vänd försiktigt ner de vispade äggvitorna i krämen.
  5. Smöra suffléformar och "bröa" dem med strösocker så att det täcker smöret. Fördela smeten i formarna.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
  7. Värm under tiden hallonen tillsammans med sockret.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Elon matberedare

Bästa köptipsen!

Blender, stavmixer och matberedare. Här får du bästa tipsen!

Läs mer