Ostsufflé med hallon

Ostsufflé med hallon
Foto: TV4

Ostsufflé med hallon

11 ingredienser

45 min

Sufflé är en läcker dessert som ska serveras á la minute. Här är den gjord på färskosten ricotta och serveras med en syrlig hallonkompott.

Ingredienser

portioner
  • 3 äggulor
  • 4 äggvitor
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 1 msk citronskal, finrivet
  • 300 g ricotta
  • 0,5 dl majsstärkelse
  • smör

Till servering

  • 200 g hallon
  • 3 msk strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader, över- och undervärme.
  2. Vispa äggulorna med strösocker och majsstärkelse. Tillsätt ricottan, citronskal och vanilj. Blanda väl.
  3. Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillsätt florsockret i slutet av vispningen.
  4. Vänd försiktigt ner de vispade äggvitorna i krämen.
  5. Smöra suffléformar och "bröa" dem med strösocker så att det täcker smöret. Fördela smeten i formarna.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
  7. Värm under tiden hallonen tillsammans med sockret.