Ostfärs i ugn

10 röster
4
Ostfärs i ugn
Foto: TV4

En köttfärslimpa är lätt att göra. Den sköter sig själv i ugnen. Blir det något över så skiva den kall och lägg på lunchsmörgåsen.

Visa mer
4

Du behöver

  • 400-500 g köttfärs
  • 0,75 dl ströbröd
  • 2,5 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 st ägg
  • 3 dl riven ost, lagrad
  • paprikapulver

Servera med:

  • blandande grönsaker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175° och smöra en liten ugnsform. Slå ströbrödet i en skål och slå på mjölken. Låt svälla 10 min.
  2. Blanda ner de övriga ingredienserna till färsen, spar ca 1/2 dl av osten.
  3. Bred ut färsen till en limpa i formen, strö på resten av osten och pudra över med paprikapulver.
  4. Stek i ugnen 30-45 min, de sista 5 min i 250° övervärme så osten får färg.
  5. Servera med kokt potatis och varma grönsaker.
26 januari 2009

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept