Örtiga köttfärsjärpar med parmesanfyllning

Örtiga köttfärsjärpar med parmesanfyllning och pasta pesto
Foto: Zeta

Örtiga köttfärsjärpar med parmesanfyllning

19 ingredienser

45 m

De här örtiga järparna gömmer en krämig kärna av ost som är helt oemotståndlig. En härlig vardagsmiddag som kommer älskas av hela familjen. Dubbla receptet och passa på att bjuda grannarna eller bästa vännerna på en överraskningsmiddag mitt i veckan - det kommer bli succé!

Zeta Pesto alla Genovese opastöriserad
Zeta Pesto alla Genovese opastöriserad

Zeta Pesto alla Genovese opastöriserad

Pesto alla Genovese Classico är Zetas finaste pesto, särskilt utvald på grund av sin oemotståndligt djupa smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Järpar

  • 0,5 dl havregryn
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 ägg
  • 1 kruka basilika, finhackad
  • 400 g köttfärs
  • 1 Zeta Grana Padano 16 mån
  • Zeta extra jungfruolivolja classico

Tomatsallad

  • 250 g körsbärstomater
  • 0,5 rödlök, skivad
  • 1 förp ärtskott
  • 2 msk Zeta Balsamvinäger rosé
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 msk Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Medio

Pasta pesto

  • 1 förp Zeta Penne Rigate Casa Di Luca
  • 1 burk Zeta Pesto alla Genovese opastöriserad

Gör så här

Järpar

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda havregryn, mjölk, salt, peppar, pressad vitlök, ägg och finhackade basilikablad i en skål. Låt stå i ca 10 minuter. Blanda ner köttfärsen.
  3. Skär stavar av osten, ca 1 cm tjocka och ca 5 cm långa.
  4. Forma 8 pannbiffar. Lägg en oststav på varje biff. Vik över kanterna och forma till en järpe. Se till att köttfärsen täcker osten ordentligt.
  5. Häll olivolja i en stekpanna och bryn järparna så att de får en gyllenbrun färg runt om.
  6. Lägg järparna i ugnsfast form och stek färdigt i ugnen i 10 minuter eller tills järparna är genomstekta. Täck med ugnsfolie om färsen riskerar att få en överstekt yta.

Tomatsallad

  1. Halvera körsbärstomater och skär rödlöken mycket tunt. Blanda tomater, lök och ärtskott.
  2. Blanda rosébalsamvinäger med olivolja och häll över salladen. Salta och peppra lätt.

Pasta pesto

  1. Koka pastan enligt förpackningen och vänd ner pesto. Servera!