Örtfylld kalkon med vitlök- och parmesanbönor

46 röster
1 h 15 min
4

Kalkonrullader fyllda med en härlig röra på örter, bacon och parmesan. Till serveras en krämig röra på bönor och spenat. Passar lika bra att servera en vardag som till fest. 

Visa mer
1 h 15 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g kalkonbröstfilé
  • 15-20 klyftor vitlkök, skalade
  • olivolja

Fyllning

  • 140 g bacon, skuren i små strimlor
  • 3 msk färskriven parmesanost
  • 1 tsk torkad timjan, smulad
  • 0,5 tsk torkad salvia, smulad
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 1 krm peperoncino, finsmulad (eller chiliflakes)
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • salt
  • svartpeppar

Bönor

  • 800 g cannellinibönor
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 peperoncino, smulad (eller chiliflakes)
  • 70 g babyspenat
  • 0,5 dl färskriven parmesanost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär ett snitt längs kalkonfiléerna på mitten utan att de skärs igenom helt (som en fjärilskotlett).
  3. Vik ut köttskivan till en stor platta. Banka köttet försiktigt, med en köttklubba eller kastrull (tills den är så tunn att den går att rulla ihop), mellan två bitar platsfolie eller liknande. Salta och peppra på båda sidor. Upprepa med den andra filéen.
  4. Lägg alla ingredienser till fyllningen i en skål. Blanda noga och fördela den i ett jämnt lager på de utbankade bitarna, men inte för nära kanten. Pressa lite med handflatan så att fyllningen ligger fast. Rulla ihop köttet från långsidan, bind ihop rulladen på 3-4 ställen med korta bitar av steksnöre.
  5. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg ner rulladen och bryn den runt om. Flytta sedan över den i en ugnsform med lite olivolja i botten. Låt rulladen steka i ugnen 1 timme eller tills köttet är genomstekt, 72 grader innertemperatur.
  6. Ös några gånger under tillagningstiden. När 15 minuter av stektiden återstår lägg i vitlöksklyftorna.
  7. Bönor
    Lägg cannellinibönorna i ett durkslag och spola av med kallt vatten.
  8. Värm olivolja i en kastrull. Fräs vitlök och peperoncino utan att de tar färg.
  9. Blanda sedan i bönorna, salta och peppra. Rör i spenaten och låt allt fräsa i 2-3 minuter. Ställ åt sidan och blanda sedan i parmesanost.
  10. Skiva köttet lite på snedden och servera det med vitlöksklyftorna och de varma spenat- och parmesanbönorna.
27 oktober 2018

Laddar fler recept