Saftig och frasigt panerad kyckling serveras med en vårfräsch och krämig sås på romansallad och kapris. Bjud med en sallad på råstekt broccoli.
Se Stefan Ekengren laga receptet
Ingredienser
Kyckling
6 kycklinglårfiléer, gärna med skinnet kvar
4 msk salladssås (se recept nedan)
1 dl crème fraîche
4 dl pankoströbröd
salt
olja, till stekning
Salladssås
1 romansallad
1 msk kapris, små
1 msk dijonsenap
0,5 kruka basilika
0,5 kruka persilja
1 klyfta vitlök
1,5 msk sherryvinäger
2 dl mild olivolja, ej gräsig
salt
Broccolisallad
12 sparrisbroccoli
1 romansallad
1 burk kapris, små
0,5 kruka färsk basilika
0,5 kruka färsk bladpersilja
10 g parmesanost
olivolja
Gör så här
Salladssås
Börja med salladssåsen. Lägg sallad, kapris, senap, basilika, persilja, vitlök och vinäger i en matberedare. Mixa till en ganska slät sås.
Tillsätt oljan i en fin stråle och fortsätt mixa. Smaka av med salt.
Kyckling
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda salladssås och crème fraiche, smaka av med salt.
Doppa kycklingen i den krämiga såsen och därefter i pankon. Stek kycklingen i generöst med olja i en stekpanna så att de får fin färg. Lägg i en ugnssäker form. Tillaga kycklingen i ugnen tills innertemperaturen är 72 grader.
Låt svalna och skär vid serveringen i bitar så att varje person får tre bitar.
Broccolisallad
Plocka bladen från romansalladen och lägg i bunke. Råstek broccolin i en het panna med lite olja, salta lätt.
Lägg ner den varma broccolin bland salladsbladen, ringla lite olivolja över och salta ytterligare.
Servering
Lägg ut broccoli och sallad på tallrikar, lägg kycklingen runt och på grönsakerna. Ringla salladssås runt om, strö över kapris. Garnera med blad från persilja och basilika. Avsluta med att riva över lite parmesan.