Örtbakad fetaost med grönsaker och yoghurtsås

POPULÄRT
Örtbakad fetaost med grönsaker och yoghurtsås
Foto: TV4
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Örtbakad fetaost med grönsaker och yoghurtsås

22

14 ingredienser

30 min

Fetaost som bakas i ugnen får en härligt seg konsistens och en lite annan smak än om den serveras kall. Här bjuds den med couscous, rostade grönsaker och het yoghurtsås.

Ingredienser

portioner6
  • 3 fetaostar (à 150 g)
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 zucchini
  • 200 g körsbärstomater
  • 1,5 kalamataoliver
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt
  • peppar

Yoghurtsås

  • 3 dl turkisk yoghurt, 10 %
  • 1-2 msk sambal oelek

Till servering

  • couscous

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skiva, halvera och skär löken i tunna strimlor. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Dela zucchinin på längden och skär i skivor. Halvera tomaterna.
  3. Ringla lite olivolja i botten av en ugnsform. Lägg i alla grönsaker. Lägg fetaosten över. Strö över basilika och timjan. Salta och peppra. Avsluta med att ringla över lite olivolja.
  4. Tillaga mitt i ugnen 15-18 minuter.
  5. Blanda ihop yoghurt med sambal oelek.
  6. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen.
  7. Servera den ugnsbakade fetaosten med grönsaker, yoghurtsås och couscous.