Örtbakad fetaost med grönsaker och yoghurtsås
Örtbakad fetaost med grönsaker och yoghurtsås
14 ingredienser
30 min
Fetaost som bakas i ugnen får en härligt seg konsistens och en lite annan smak än om den serveras kall. Här bjuds den med couscous, rostade grönsaker och het yoghurtsås.
Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser
- 3 fetaostar (à 150 g)
- 1 rödlök
- 1 röd paprika
- 1 zucchini
- 200 g körsbärstomater
- 1,5 kalamataoliver
- 0,5 dl olivolja
- 1 msk torkad basilika
- 1 tsk torkad timjan
- salt
- peppar
Yoghurtsås
- 3 dl turkisk yoghurt, 10 %
- 1-2 msk sambal oelek
Till servering
- couscous
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skiva, halvera och skär löken i tunna strimlor. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Dela zucchinin på längden och skär i skivor. Halvera tomaterna.
- Ringla lite olivolja i botten av en ugnsform. Lägg i alla grönsaker. Lägg fetaosten över. Strö över basilika och timjan. Salta och peppra. Avsluta med att ringla över lite olivolja.
- Tillaga mitt i ugnen 15-18 minuter.
- Blanda ihop yoghurt med sambal oelek.
- Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen.
- Servera den ugnsbakade fetaosten med grönsaker, yoghurtsås och couscous.