Örtbakad fetaost med grönsaker och yoghurtsås

POPULÄRT
koket.se
Örtbakad fetaost med grönsaker och yoghurtsås
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Örtbakad fetaost med grönsaker och yoghurtsås

14 ingredienser

30 min

Fetaost som bakas i ugnen får en härligt seg konsistens och en lite annan smak än om den serveras kall. Här bjuds den med couscous, rostade grönsaker och het yoghurtsås.

Se Zeina Mourtada laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 3 fetaostar (à 150 g)
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 zucchini
  • 200 g körsbärstomater
  • 1,5 kalamataoliver
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt
  • peppar

Yoghurtsås

  • 3 dl turkisk yoghurt, 10 %
  • 1-2 msk sambal oelek

Till servering

  • couscous

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skiva, halvera och skär löken i tunna strimlor. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Dela zucchinin på längden och skär i skivor. Halvera tomaterna.
  3. Ringla lite olivolja i botten av en ugnsform. Lägg i alla grönsaker. Lägg fetaosten över. Strö över basilika och timjan. Salta och peppra. Avsluta med att ringla över lite olivolja.
  4. Tillaga mitt i ugnen 15-18 minuter.
  5. Blanda ihop yoghurt med sambal oelek.
  6. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen.
  7. Servera den ugnsbakade fetaosten med grönsaker, yoghurtsås och couscous.