Oreo- och nutellacheesecake

Oreo- och nutellacheesecake
Foto: Nathalié Von T

Oreo- och nutellacheesecake

Av: Nathalié Von T

Från: Hela Sverige bakar

11 ingredienser

30 m + 3 h

Fryst cheesecake med oreos, nutella och krossade maränger. Receptet vann en tävling om bästa chokladreceptet på Hela Sverige bakars facebooksida.

Ingredienser

Botten

  • 150 g Oreos
  • 25-50 g smör, smält

Fyllning

  • 3 dl vispgrädde
  • 600 g färskost
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 150 g Oreos
  • 200 ml nutella
  • 100 g mjölkchoklad, hackad

Garnering

  • 75 g Oreos
  • maräng, krossade

Gör så här

  1. Krossa kexen till botten i en matberedare, smält smöret och rör ihop med kexen. Fördela smeten jämnt i en form cirka 24 cm, och ställ kallt.
  2. Vispa grädden fluffig så att den bildar rejäla toppar, vispa sedan socker, vaniljsocker och färskost mjukt. Krossa kexen till smeten i matberedaren, och sedan vänder du ihop grädde med ostsmet och nutella och sist vänder du ner oreosmulorna och hackad choklad. Häll upp i formen och garnera med oreos och maränger och ställ in i frysen 3-5 timmar.
  3. Ringla eventuellt över lite smält nutella innan servering.