Oreo- och nutellacheesecake

111 röster
30 m + 3 h
Oreo- och nutellacheesecake
Foto: Nathalié Von T

Fryst cheesecake med oreos, nutella och krossade maränger. Receptet vann en tävling om bästa chokladreceptet på Hela Sverige bakars facebooksida.

Visa mer
30 m + 3 h

Du behöver

Botten

  • 150 g oreos
  • 25-50 g gram smör, smält

Fyllning

  • 3 dl vispgrädde
  • 600 g naturell färskost
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 150 g oreos
  • 200 ml nutella
  • 100 g mjölkchoklad, hackad

Garnering

  • 75 g oreos
  • maränger, krossade

Gör så här

  1. Krossa kexen till botten i en matberedare, smält smöret och rör ihop med kexen. Fördela smeten jämnt i en form cirka 24 cm, och ställ kallt.
  2. Vispa grädden fluffig så att den bildar rejäla toppar, vispa sedan socker, vaniljsocker och färskost mjukt. Krossa kexen till smeten i matberedaren, och sedan vänder du ihop grädde med ostsmet och nutella och sist vänder du ner oreosmulorna och hackad choklad. Häll upp i formen och garnera med oreos och maränger och ställ in i frysen 3-5 timmar.
  3. Ringla eventuellt över lite smält nutella innan servering.
28 oktober 2016
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept