Orecchiette med broccoli

Orecchiette med broccoli
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Orecchiette med broccoli

12 ingredienser

30 min

En krämig pasta med broccoli, purjolök och parmesanost är alltid en uppskattad rätt till både vardag och helg!

Ingredienser

portioner
  • 300 g orecchiette (pasta)
  • 1 purjolök
  • 1 broccoli
  • 2 klyftor vitlök, tunt skivad
  • 6 sardeller, hackade
  • 2 dl blandade örter, hackade (t.ex. persilja, basilika och dill)
  • 0,5 dl pinjenötter, rostade
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • 0,5 citron
  • parmesanost

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Strimla purjolöken och skär broccolin i små bitar.
  3. Fräs lök, vitlök, broccoli och sardeller i 0,5 dl olja.
  4. Häll i 2 dl pastavatten och låt det koka in under någon minut.
  5. Tillsätt den kokta pastan samt örterna och låt småputtra i 2 minuter.
  6. Vänd in pinjenötter.
  7. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.
  8. Servera rätten toppad med parmesanost.