Öppen lasagne

POPULÄRT
Öppen lasagne
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Öppen lasagne

16

5 steg att laga

23 ingredienser

30 m

”När jag inte orkar göra lasagne så gör jag den här öppna lasagnen, nästan lika god men klar på halva tiden.” /Jessica Frej

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner

Vegofärsås

  • 3 gula lökar
  • 9 klyfta vitlök
  • 25 g smör
  • 500 g vegofärs (köttfärs går också bra)
  • 1 dl tomatpuré
  • 3 msk ketchup
  • 0,5 tsk curry (gul)
  • 2 morötter, rivna
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 dl rött vin
  • 2 burk krossade tomater
  • 2 buljongtärningar
  • 0,5 dl soja (ljus)
  • 1 msk soja (mörk)
  • 1 tsk salt

Bechamelsås

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 krm muskot
  • 0,5 tsk salt

Servering

  • pasta
  • parmesanost, riven

Gör så här

  1. Vegofärsås
    Hacka lök och vitlök och fräs i smöret till löken är genomskinlig.
  2. Häll i vegofärs och tomatpuré och fräs ett par minuter till.
  3. Häll på övriga ingredienser och låt puttra 20-30 minuter.
  4. Bechamelsås
    Vispa ihop ingredienserna i en kastrull och slå sen på värmen och låt koka ihop till en bechamelsås.
  5. Servering
    Servera vegofärsåsen med nykokt pasta, ett par skedar bechamelsås och riven parmesanost.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Elon - surdegsbrod

Bakmaskin, assistent eller matberedare?

Vad är bäst till brödbaket - Elon tipsar!

Läs mer