Öppen lasagne

15 röster
30 m
4-6
Öppen lasagne
Foto: Tv4

”När jag inte orkar göra lasagne så gör jag den här öppna lasagnen, nästan lika god men klar på halva tiden.” /Jessica Frej

Visa mer
30 m
4-6

Du behöver

Vegofärsås

  • 3 gula lökar
  • 9 klyfta vitlök
  • 25 g smör
  • 500 g vegofärs (köttfärs går också bra)
  • 1 dl tomatpuré
  • 3 msk ketchup
  • 0,5 tsk curry (gul)
  • 2 morötter, rivna
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 dl rött vin
  • 2 burk krossade tomater
  • 2 buljongtärningar
  • 0,5 dl soja (ljus)
  • 1 msk soja (mörk)
  • 1 tsk salt

Bechamelsås

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 krm muskot
  • 0,5 tsk salt

Servering

  • pasta
  • parmesanost, riven
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Vegofärsås
    Hacka lök och vitlök och fräs i smöret till löken är genomskinlig.
  2. Häll i vegofärs och tomatpuré och fräs ett par minuter till.
  3. Häll på övriga ingredienser och låt puttra 20-30 minuter.
  4. Bechamelsås
    Vispa ihop ingredienserna i en kastrull och slå sen på värmen och låt koka ihop till en bechamelsås.
  5. Servering
    Servera vegofärsåsen med nykokt pasta, ett par skedar bechamelsås och riven parmesanost.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...