Öppen lasagne

16 röster
30 m
4-6
Öppen lasagne
Foto: Tv4

”När jag inte orkar göra lasagne så gör jag den här öppna lasagnen, nästan lika god men klar på halva tiden.” /Jessica Frej

30 m
4-6

Du behöver

Vegofärsås

  • 3 gula lökar
  • 9 klyfta vitlök
  • 25 g smör
  • 500 g vegofärs (köttfärs går också bra)
  • 1 dl tomatpuré
  • 3 msk ketchup
  • 0,5 tsk curry (gul)
  • 2 morötter, rivna
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 dl rött vin
  • 2 burk krossade tomater
  • 2 buljongtärningar
  • 0,5 dl soja (ljus)
  • 1 msk soja (mörk)
  • 1 tsk salt

Bechamelsås

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 krm muskot
  • 0,5 tsk salt

Servering

  • pasta
  • parmesanost, riven

Gör så här

  1. Vegofärsås
    Hacka lök och vitlök och fräs i smöret till löken är genomskinlig.
  2. Häll i vegofärs och tomatpuré och fräs ett par minuter till.
  3. Häll på övriga ingredienser och låt puttra 20-30 minuter.
  4. Bechamelsås
    Vispa ihop ingredienserna i en kastrull och slå sen på värmen och låt koka ihop till en bechamelsås.
  5. Servering
    Servera vegofärsåsen med nykokt pasta, ett par skedar bechamelsås och riven parmesanost.
8 mars 2020