One pot rice med kyckling och het korv

koket.se
One pot rice med kyckling och het korv
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

One pot rice med kyckling och het korv

16 ingredienser

En fantastiskt god och smakrik middagsrätt där allt lagas i samma kastrull - svamp, kyckling, korv och ris - allt tillagas tillsammans och blir till en härlig vardagsmiddag.

Se Jennie Walldén laga receptet

koket.se
Spela video

Ingredienser

  • 4 dl jasminris
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk kinesisk soja (+ lite att ringla över)
  • 1 tsk sesamolja (+ lite att ringla över)
  • 1 tsk strösocker
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 200 g shiitakesvamp, eller annan svamp du gillar
  • 1 chorizokorv (eller annan kryddig korv som pusta)
  • 3 klyftor vitlök, tunt skivad
  • 1 msk färsk ingefära, finhackad
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 2 pak choi
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • ev 1 kruka färsk koriander, hackad
  • neutral matolja, till stekning

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar, ca 2-3 cm stora. Lägg kycklingen i en bunke och häll på japansk soja, kinesisk soja, sesamolja, socker och majsstärkelse. Rör om och låt marinera i rumstemperatur medan övrigt förbereds.
  2. Tvätta och skölj riset två gånger. Låt rinna av väl i en sil.
  3. Skär svamp mindre bitar och korv i skivor. Skala och skiva vitlöken tunt och finhacka ingefäran.
  4. Hetta upp en stor tjockbottnad gryta med lock. Stek shiitake i olja på hög värme tills den fått lite färg. Ta upp och låt vila på tallrik. Stek sedan korven och ta upp den och lägg tillsammans med svampen. Stek sedan vitlök och ingefära i 30 sekunder, tillsätt kycklingen och låt få lite färg runtom.
  5. Häll på 1 dl vatten med lite vitpeppar och vispa ur alla de goda smakerna. Lägg tillbaka korv och svamp.
  6. Tillsätt ris och 3 dl vatten i grytan och rör om. Sätt på locket och låt koka upp på hög värme. När du hör riset börja puttra, sänk genast till låg temperatur och låt koka i 10 minuter. Lyft inte på locket!
  7. Separera bladen på pak choi och dela ev i mindre bitar. Efter riset puttrat i 10 minuter, lägg pak choi överst i grytan och sätt på locket igen. Låt puttra ytterligare i 10 minuter.
  8. Ställ fram grytan på bordet och lyft på locket. Ringla på lite extra soja samt sesamolja och salladslök och ev koriander. Låt alla runt bordet ta för sig direkt ur grytan.

Glöm inte att källsortera ditt matavfall och njut av din smakrika one pot rice med kyckling och korv!