One pot citronkyckling med ris

Foto: Köket
One pot citronkyckling med ris
10 ingredienser
40 min
Ner med allt i en gryta, koka ihop tills riset är klart och kycklingen är mör. Voilà! Blir inte enklare än så. En rätt som passar mycket bra i matlåda!
Ingredienser
- 4 kycklingsteaks (alternativt kycklingklubbor)
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk torkad oregano
- 1 tsk chilipulver
- 5 dl vatten
- 1 hönsbuljongtärning
- 3 dl ris
- 1 citron, sköljd
Gör så här
- Bryn kyckling i olja i en gryta på hög värme. Lyft ur kycklingen när den fått fin färg.
- Skiva lök och vitlök. Stek i grytan tillsammans med kryddorna tills den är glansig. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Rör tills buljongtärningarna löst sig.
- Skölj riset noga. Lägg ris och kyckling i grytan och pressa över hälften av citronen. Lägg även ner den pressade citronhalvan i grytan.
- Låt allt sjuda 20-25 minuter tills kycklingen är genomstekt och riset är mjukt. Plocka upp citronen.
- Skiva resten av citronen och stick ner i grytan vid servering!