One pot citronkyckling med ris

Knorr One pot citronkyckling med ris
Foto: Köket

One pot citronkyckling med ris

10 ingredienser

40 min

Ner med allt i en gryta, koka ihop tills riset är klart och kycklingen är mör. Voilà! Blir inte enklare än så. En rätt som passar mycket bra i matlåda!

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingsteaks (alternativt kycklingklubbor)
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk chilipulver
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 3 dl ris
  • 1 citron, sköljd

Gör så här

  1. Bryn kyckling i olja i en gryta på hög värme. Lyft ur kycklingen när den fått fin färg.
  2. Skiva lök och vitlök. Stek i grytan tillsammans med kryddorna tills den är glansig. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Rör tills buljongtärningarna löst sig.
  3. Skölj riset noga. Lägg ris och kyckling i grytan och pressa över hälften av citronen. Lägg även ner den pressade citronhalvan i grytan.
  4. Låt allt sjuda 20-25 minuter tills kycklingen är genomstekt och riset är mjukt. Plocka upp citronen.
  5. Skiva resten av citronen och stick ner i grytan vid servering!