Chocolate swirl cheesecake
Chocolate swirl cheesecake
10 ingredienser
Leilas goda recept på cheesecake med kaffesmakande chokladvirvlar ur boken One more slice.
Ingredienser
Kexbotten
- 400 g digestivekex
- 150 g smör
Fyllning
- 600 g färskost
- 2,5 dl kvarg 10 %
- 1,5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 ägg (ekologiska)
- 1 dl vispgrädde
Chocolate swirl
- 150 g mörk choklad 60 % (hög kvalitet)
- 3 msk espresso
Gör så här
Kexbotten
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Krossa kexen fint i en mixer eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel.
- Smält smöret och blanda det med kexsmulorna.
- Tryck ut kexblandningen till en botten i en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
- Förgrädda botten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter, låt svalna.
- Sänk ugnstemperaturen till 130 grader.
Fyllning
- Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
- Blanda i strösocker och vaniljsocker.
- Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädden.
Chocolate swirl
- Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner kaffet.
- Blanda hälften av cheesecakesmeten med chokladen.
Cheesecake
- Häll hälften av den ljusa smeten över kexbotten.
- Skeda över hälften av den mörka chokladsmeten, täck med resterande ljus smet och skeda över resterande mörk chokladsmet.
- Dra ett mönster med en kniv eller tandpetare genom smeten.
- Grädda kakan i 1 timme och 25 minuter tills den stannat helt.
- Låt svalna och servera kakan ljummen eller kylskåpskall.