Omelettmacka med rökt kalkon och grönsaker

Pågen Omelettmacka med rökt kalkon och grönsaker
Foto: Köket.se

Omelettmacka med rökt kalkon och grönsaker

10 ingredienser

25 min

Den optimala omelettmackan! Brödet steks tillsammans med omeletten som sedan fylls med fetaost, rökt kalkon och avokado. Mättande och magiskt gott!

LingonGrova
Pågen LingonGrova produkt

LingonGrova

Rik på fullkorn, fiber och svenska lingon!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 6 ägg
  • salt
  • peppar
  • olja, till stekning
  • 4 skivor LingonGrova
  • 100 g fetaost
  • 50 g rökt kalkon
  • 1 avokado, skivad
  • rödbetsgroddar
  • 2 salladslökar, skivad

Gör så här

  1. Vispa samman ägg med salt och peppar. Häll ner hälften av äggblandningen i en stekpanna med lite olja. Lägg ner två skivor Lingongrova och låt steka på låg värme tills ägget stelnat helt. Vänd försiktigt på omeletten (du kan ta hjälp av en tallrik) och stek en stund på andra sidan så bröden för färg.
  2. Toppa med fetaost och låt värmas någon minut. Vik sedan in omelettkanterna.
  3. Ta av från värmen och lägg på rökt kalkon, avokado, groddar och salladslök. Vik ihop och gör sedan likadant den andra omelettmackan.
TIPS!
Fler tips!
Pågen caesarmacka

Fler tips!

Recept på matiga mackor, toasts och frukostfavoriter.

Läs mer