Prinsens fläderparfait

Prinsens fläderparfait
Foto: TV4

Parfait med smaker från trädgården - fläder och färska bär.

Dryck till maten
77677 Lonclas Cuvée Prestige xdry
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


28 mars 2013
4

Du behöver

  • 3 st äggulor
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 dl fläderblomssaft
  • 2 tsk citronsaft
  • Säsongens färska bär ex hallon, blåbär, björnbär
  • honung

Gör så här

  1. Vispa äggulor och strösocker poröst. Vänd försiktigt ner den hårt vispade grädden i äggblandningen. 
  2. Tillsätt flädersaft och citronsaft.
  3. Låt stå i frysen några timmar. Rårör de färska bären med en klick honung. Ta ut parfaiten ur frysen 10 minuter innan servering. Servera bär och parfait tillsammans
Kommentera receptet

Fler goda recept