Okonomiyaki -pannkakor

0 röster
20 m
2 stora pannkakor
Okonomiyaki -pannkakor
Foto: Karoline Jonsson

Receptet är ur boken Värmande vego av Karoline Jonsson, Norstedts.

varmande_vego_bokomslag

"Vill man ha en extra mättande frukost eller kanske duka upp till brunch någon gång så är den här snabba lilla rätten underbar att äta till knäckebröd eller ett gott rostat bröd. Servera gärna också lite rucolasallad, skivad avokado eller långsamt bakade tomater till." /Karoline Jonsson

Visa mer
20 m
2 stora pannkakor

Du behöver

  • 2,5 dl kikärtsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 msk tamarisoja
  • 1 msk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 8 dl vitkål, fint strimlad
  • 4 dl purjolök, hackad
  • 1 msk färsk ingefära, riven (kan uteslutas)
  • rapsolja, varmpressad (till stekning)
  • färsk koriander
  • majonnäs (vegansk)
  • sriracha
  • ev hoisinsås
  • ev sesamfrö, rostade
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Vispa samman kikärtsmjöl, vetemjöl, vatten, tamari, bakpulver och salt. Rör ner vitkål, purjolök och ingefära.
  2. Hetta upp en stekpanna och häll på olja så det gott och väl täcker botten. Stjälp i hälften av smeten och tryck ut den jämnt i pannan med hjälp av stekspaden.
  3. Stek okonomiyakin på låg värme–medelvärme tills den fått fin färg. Lägg en uppochnervänd tallrik på stekpannan, tallriken ska vara lika stor eller större än pannan. Vänd pannan uppoch ner så att kålpannkakan hamnar på tallriken. Låt sedan pannkakan glida ner i pannan. Var försiktig om det är mycket olja i pannan. Stek på andra sidan tills också den fått fin färg och upprepa sedan med resterande smet.
Tips!
varmande_vego_bokomslag

Receptet är ur boken "Värmande vego"

Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...