Okonomiyaki -pannkakor

Okonomiyaki -pannkakor
Foto: Karoline Jonsson
Karoline Jönsson
Karoline Jönsson

Okonomiyaki -pannkakor

Av: Karoline Jönsson

Från: Värmande vego

15 ingredienser

20 m

"Vill man ha en extra mättande frukost eller kanske duka upp till brunch någon gång så är den här snabba lilla rätten underbar att äta till knäckebröd eller ett gott rostat bröd. Servera gärna också lite rucolasallad, skivad avokado eller långsamt bakade tomater till." /Karoline Jönsson

Ingredienser

portioner stora pannkakor
  • 2,5 dl kikärtsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 msk tamarisoja
  • 1 msk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 8 dl vitkål, fint strimlad
  • 4 dl purjolök, hackad
  • 1 msk färsk ingefära, riven (kan uteslutas)
  • rapsolja, varmpressad (till stekning)
  • färsk koriander
  • majonnäs (vegansk)
  • sriracha
  • ev hoisinsås
  • ev sesamfrön, rostade

Gör så här

  1. Vispa samman kikärtsmjöl, vetemjöl, vatten, tamari, bakpulver och salt. Rör ner vitkål, purjolök och ingefära.
  2. Hetta upp en stekpanna och häll på olja så det gott och väl täcker botten. Stjälp i hälften av smeten och tryck ut den jämnt i pannan med hjälp av stekspaden.
  3. Stek okonomiyakin på låg värme–medelvärme tills den fått fin färg. Lägg en uppochnervänd tallrik på stekpannan, tallriken ska vara lika stor eller större än pannan. Vänd pannan uppoch ner så att kålpannkakan hamnar på tallriken. Låt sedan pannkakan glida ner i pannan. Var försiktig om det är mycket olja i pannan. Stek på andra sidan tills också den fått fin färg och upprepa sedan med resterande smet.