Okonomiyaki med wasabi och sesam
Okonomiyaki med wasabi och sesam
16 ingredienser
30 min
En matig japansk pannkaka med vitkål i smeten toppad med en otroligt god sås, salami, salladslök och majonnäs.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
Okonomyiakisås
- 4 msk ketchup
- 3 msk worcestersås
- 2 msk ostronsås
- 1 msk strösocker
Okonomyaki
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 krm salt
- 2 dl fiskbuljong, eller dashi
- 4 ägg
- 10 cm purjolök, i tunna skivor
- 1 spetskål, tunt skivad (eller färsk vitkål)
- 14 skivor salami, typ Milano eller Napoli
- matolja, till stekning
Topping
- 6 msk majonnäs
- 1 msk wasabi- och sesamkrydda
- 2 salladslökar, tunt skivad
Gör så här
- Börja med att blanda ihop alla ingredienser till okonomyakisåsen. Ställ åt sidan.
- Blanda mjöl med bakpulver och salt. I med vätskan och vispa till klumpritt.
- Tillsätt äggen och blanda. Lägg i purjolök och vitkål och rör om. Smeten ska täcka grönsakernas yta.
- Stek hälften av smeten till en ca 2 cm tjock pannkaka på medelvärme i generöst med olja. Stek i ca 4 min till gyllene.
- Lägg på salami på den ostekta sidan och vänd sedan pannkakan. Låt steka ytterligare ca 3-4 minuter och lägg sedan upp på en tallrik med salamin överst.
- Upprepa med resterande smet.
- Pensla på okonomyiakisåsen, ringla på majonnäs, strö över wasabi- och sesamkrydda samt salladslöken. Servera genast!
Glöm inte att matsortera skal från ägg och rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning, och njut av din okonomyaki. /Köket-redaktionen