Okonomiyaki med wasabi och sesam

6 röster
30 min
4
Okonomiyaki med wasabi och sesam
30 min
4
4 portioner

Du behöver

Okonomyiakisås

  • 4 msk ketchup
  • 3 msk worcestersås
  • 2 msk ostronsås
  • 1 msk strösocker

Okonomyaki

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 2 dl fiskbuljong, eller dashi
  • 4 ägg
  • 10 cm purjolök, i tunna skivor
  • 1 spetskål, tunt skivad (eller färsk vitkål)
  • 14 skiva salami, typ Milano eller Napoli
  • matolja, till stekning

Topping

  • 6 msk majonnäs
  • 1 msk wasabi- och sesamkrydda
  • 2 salladslökar, tunt skivad

Gör så här

  1. Börja med att blanda ihop alla ingredienser till okonomyakisåsen. Ställ åt sidan.
  2. Blanda mjöl med bakpulver och salt. I med vätskan och vispa till klumpritt.
  3. Tillsätt äggen och blanda. Lägg i purjolök och vitkål och rör om. Smeten ska täcka grönsakernas yta.
  4. Stek hälften av smeten till en ca 2 cm tjock pannkaka på medelvärme i generöst med olja. Stek i ca 4 min till gyllene.
  5. Lägg på salami på den ostekta sidan och vänd sedan pannkakan. Låt steka ytterligare ca 3-4 minuter och lägg sedan upp på en tallrik med salamin överst.
  6. Upprepa med resterande smet.
  7. Pensla på okonomyiakisåsen, ringla på majonnäs, strö över wasabi- och sesamkrydda samt salladslöken. Servera genast!
  8. Glöm inte att matsortera skal från ägg och rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning, och njut av din okonomyaki. /Köket-redaktionen
23 maj 2020