Börja med att blanda ihop alla ingredienser till okonomyakisåsen. Ställ åt sidan.
Blanda mjöl med bakpulver och salt. I med vätskan och vispa till klumpritt.
Tillsätt äggen och blanda. Lägg i purjolök och vitkål och rör om. Smeten ska täcka grönsakernas yta.
Stek hälften av smeten till en ca 2 cm tjock pannkaka på medelvärme i generöst med olja. Stek i ca 4 min till gyllene.
Lägg på salami på den ostekta sidan och vänd sedan pannkakan. Låt steka ytterligare ca 3-4 minuter och lägg sedan upp på en tallrik med salamin överst.
Upprepa med resterande smet.
Pensla på okonomyiakisåsen, ringla på majonnäs, strö över wasabi- och sesamkrydda samt salladslöken. Servera genast!
Glöm inte att matsortera skal från ägg och rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning, och njut av din okonomyaki. /Köket-redaktionen