Okonomiyaki med kimchi
Okonomiyaki med kimchi
16 ingredienser
20 m
De här japanska kålpannkakorna med kimchi kan bli en god rätt att förgylla veckan med.
Ingredienser
Okonomiyakisås
- 1 msk japansk soja
- 1 msk ketchup
- 1 tsk strösocker
- 1 tsk vitvinsvinäger
Pannkaka
- 2 salladslökar
- 1 dl kimchi, avrunnen
- 4 ägg
- 4 dl vitkål, strimlad
- 1 dl vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 1 msk neutral olja (till stekning, t.ex. rapsolja)
Topping
- 1 dl kimchi
- 2 salladslökar
- 2 msk majonnäs
- 2 tsk sesamfrön, gärna rostade
- chilisås (t.ex. sriracha)
Gör så här
Okonomiyakisås
- Rör ihop ingredienserna till såsen i en liten skål och ställ åt sidan.
Pannkaka
- Strimla all salladslök och grovhacka all kimchi, det vill säga både det som ska vara till själva pannkakan och det som ska vara till toppingen, men håll dem åtskilda.
- Knäck ner äggen i en bunke och vispa upp dem lite lätt. Tillsätt resten av ingredienserna till pannkakan och blanda noga.
- Hetta upp hälften av oljan i en stor stekpanna på medelvärme.
- Häll i smeten och jämna till så att kålen fördelas jämnt i hela pannkakan. Stek i ca 3 minuter, eller tills undersidan har fått fin färg.
- Låt pannkakan glida över på en tallrik. Häll resten av oljan i stekpannan och lägg tillbaka pannkakan i stekpannan med den ostekta sidan neråt. Stek i ytterligare 3 minuter och lägg därefter över pannkakan på ett fat.
Topping
- Pensla pannkakans ovansida med såsen och toppa sedan med kimchi, salladslök, majonnäs, sesamfrön och chilisås. Hugg in!