Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Kurser
Sök
visa meny för konto
Romsås med dill
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Romsås med dill
1
Spara
12
ingredienser
20 min
En utmärkt sås till fisk och skaldjur som är både syrlig och gräddig.
Såser och röror
Ingredienser
2 schalottenlökar
1 klyfta vitlök
1 msk vitvinsvinäger
2 dl torrt vitt vin
4 dl fiskbuljong (eller fiskfond)
3 dl grädde
1 msk majsstärkelse
salt
peppar
1 msk olja, att steka i
50 g laxrom
2 knippen dill
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Hacka löken och fräs den i en kastrull. Pressa vitlöken och tillsätt den. Blanda i vinägern och vinet och låt koka i 1-2 minuter.
Häll i fiskbuljongen eller fiskfonden och koka ner så att vätskan reduceras till hälften.
Tillsätt grädden och koka upp såsen igen. Red sedan med maizena utrört i lite vatten. Blanda i laxromen och dillen och smaka av med salt och peppar.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut