Sallad med kycklinglever

0 röster
25 min
4
Sallad med kycklinglever
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Köket
25 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kycklinglever
  • smör
  • salt
  • peppar
  • 150 g färska champinjoner
  • 15 st körsbärstomater
  • 0,5 st gurka
  • 10 st salladslökar
  • 1 paket grönsallad, rossosallad, endivesallad

Portvinsdressing och tillbehör:

  • 1 st schalottenlök
  • 0,5 dl vinäger
  • 1,5 dl olivolja
  • 0,5 dl portvin
  • 1 tsk grönpeppar
  • salt
  • peppar
  • solrosgroddar till servering
  • grovt bröd att äta till servering

Gör så här

  1. Skölj och skiva gurka, champinjoner och tomater. Skala och hacka schalottenlöken. Koka upp en kastrull med vatten, skala salladslöken och koka den lätt.
  2. Skolj salladen och arrangera en salladsbädd på en tallrik.
  3. Hetta upp en stekpanna och lägg i lite smör. Stek levern väl, salta och peppra. Lägg upp levern ljummen på salladsbädden. Servera med ett grovt bröd och portvinsdressing. Toppa med solrosgroddar.
  4. Portvinsdressing: Blanda den hackade schalottenlöken med de andra ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
6 januari 2011

Fler goda recept