Citronstekt hälleflundra med caesarsallad

Citronstekt hälleflundra med caesarsallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Citronstekt hälleflundra med caesarsallad

15 ingredienser

20 min

Med fräsch smak av citron och på en bädd av krispig Caesarsallad, kommer denna goda hälleflundra.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 4 bitar hälleflundra [á 160 g]
  • 1 smör, till stekning
  • 1 dl citronsaft, pressad
  • 1 msk honung
  • 1 tsk svartpeppar, malen

Caesardressing:

  • 2 äggulor
  • 2 dl olivolja
  • 100 g parmesanost, riven
  • 1 msk vitlök, hackad
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 sardell
  • romansallad
  • salt
  • peppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Värm upp citronjuicen i en kastrull och reducera, det vill säga koka ihop tills 1 matsked återstår, tillsätt honung och svartpeppar. Tag av citronjuicen från plattan och pensla den på fiskens översida.
  2. Hetta upp smör i en stekpanna och stek fisken, cirka 2-3 minuter på varje sida.
  3. Caesardressing: Mixa ihop äggulor, vitlök och sardeller. Häll i oljan droppvis under vispning tills det blir en krämig sås.
  4. Tillsätt parmesanosten och smaka av med salt och peppar. Blanda i salladen och servera den tillsammans med fisken.