Originalet som funnits i skafferiet hos de flesta barnfamiljer sedan 1960.
Läs mer
Ingredienser
4,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör, rumsvarmt och mjukt
Fyllning:
50 g smör
0,75 dl O’boy Original
0,5 dl sirap
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda samman alla de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt sedan smöret i bitar. Arbeta ihop degen för hand och dela sedan upp degen i 16 lika stora delar.
Rulla delarna till bollar och lägg i kakformar. Gör en grop i bollarna och grädda sedan mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
Gör under tiden fyllningen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan O’boy och sirap. Sänk värmen och låt koka ihop till en tjockare smet.
Fyll grottorna med O’boyfyllningen och låt grottorna sedan svalna tills fyllningen har stelnat.