Jordgubbssmoothie med nybakad skorpa

Foto: TV4
Jordgubbssmoothie med nybakad skorpa
15 ingredienser
En len och somrig smoothie till frukost, på brunchen eller till mellis. Servera med eller utan skorpa.
Ingredienser
Smoothie
- 1 l vaniljyoghurt
- 1 l jordgubbar
- 1 msk honung
- 1 msk florsocker
- 5 myntakvistar
Skorpor
- 100 g hasselnötter
- 50 g sötmandel
- 100 g mörk choklad (av god kvalitet)
- 150 g smör
- 1,5 dl strösocker
- 1 dl honung
- 1 ägg
- 1 msk vaniljsocker
- 6 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Gör så här
Smoothie
- Mixa jordgubbar och yoghurt.
- Smaksätt med honung och florsocker
- Mixa vidare i ca 1 minut.
- Tillsätt mynta på slutet.
- Kyl eventuellt ner med någon isbit.
- Slå upp i glas och servera med skorpa.
Skorpor
- Hacka mandel, nötter och choklad, lägg sedan detta åt sidan.
- Rör smör, socker och honung poröst.
- Blanda i ägget.
- Blanda samman mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
- Blanda detta med smör/socker smeten.
- Tillsätt nöt- och chokladhacket.
- Forma degen i 5-6 längder som fördelas på två plåtar.
- Platta till längderna lite med fingertopparna.
- Grädda i ca 15 minuter på 200 grader.
- När längderna är färdiga och fått fin färg så skär dem med vass kniv när de fortfarande är varma.
- Låt svalna.