• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Delikata chokladbollar

36 röster
Delikata chokladbollar
Foto: Sebastien Boudet

Du behöver

  • 110 g osaltat smör
  • 110 g strösocker (eller cassonade)
  • 140 g nakenhavreflingor (Får man inte tag i det går det också bra med ekologiskt havregryn)
  • 0,5 krm havssalt (använder fleur de sel)
  • 1 dl kaffe, nybryggt
  • 200 g mörk choklad (med 50-60 % kakaohalt)
  • 1 vaniljstång

Chokladskikt

  • 75 g mörk choklad
  • 10 g matolja

Gör så här

  1. Häll varmt kaffe över socker och salt, rör lite.
  2. Smält choklad tillsammans med smör över ett vattenbad till ungefär 40 grader tillsammans med kärnorna från vaniljstången. Skalet sparar jag för en vaniljsås eller kräm.
  3. Häll det söta kaffet över din choklad/smörblandning i 3 omgångar.
  4. Blanda i nakenhavreflingorna, plasta och stoppa smeten in i kylen någon timme.
  5. Chokladskikt
    Smält chokladen tillsammans med oljan över ett vattenbad och låt den svalna lite (cirka 35 grader).
  6. Rulla dina bollar i choklad och sen i kokos eller något annat gott.
24 september 2012