Delikata chokladbollar

Delikata chokladbollar
Foto: Sebastien Boudet

Goda äkta chokladbollar på mörk choklad!

24 september 2012

Du behöver

  • 110 g osaltat smör
  • 110 g ekologiskt socker (eller cassonade)
  • 140 g nakenhavre flingor (Får man inte tag i det går det också bra med ekologiskt havregryn)
  • 1 nypa havssalt (använder fleur de sel)
  • 1 dl gott nybryggt kaffe
  • 200 g mörk choklad med 50-60% kakaohalt
  • 1 st vaniljstång

Chokladskikt

  • 75 g mörk choklad
  • 10 g matolja

Gör så här

  1. Häll varmt kaffe över socker och salt, rör lite.
  2. Smält choklad tillsammans med smör över ett vattenbad till ungefär 40 grader tillsammans med kärnorna från vaniljstången. Skalet sparar jag för en vaniljsås eller kräm.
  3. Häll det söta kaffet över din choklad/smörblandning i 3 omgångar.
  4. Blanda i nakenhavreflingorna, plasta och stoppa smeten in i kylen någon timme.
  5. Chokladskikt
    Smält chokladen tillsammans med oljan över ett vattenbad och låt den svalna lite (cirka 35 grader).
  6. Rulla dina bollar i choklad och sen i kokos eller något annat gott.
Kommentera receptet

Fler goda recept