Rödbetsråris med pepprig fläskwok

Rödbetsråsis med pepprig fläskwok
Foto: Sally Jönsson

Rödbetsråris med pepprig fläskwok

Av: Sally Jönsson

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

Billig och god rätt med rödbetskokt råris som serveras med en pepprig wok.

Att blanda råa rödbetor i riset tillför inte bara färg till tallriken utan massa god smak. Det blir även saftigare när man värmer upp det dagen efter. Med enkla smaker från woken blev detta en mycket god middag som passar perfekt till matlådan.

Ingredienser

portioner
  • 2 mindre rödbetor
  • 2 port råris
  • 200 g fläskkött
  • 100 g morot
  • 1 rödlök
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 msk soja
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Börja med att koka råriset enligt instruktion på förpackningen. Skala rödbetorna och kör dem sedan i matberedaren för att hacka dem i små bitar (går att riva på rivjärn också).
  2. När riset kokat klart blandar du ner rödbetorna och smakar av med salt. Låt rödbetorna värmas med riset i någon minut. Om du har tid så kan du steka rödlöken till woken i strimlor på medelhög värme så den blir härligt mjuk, men det funkar att börja med att bryna köttet direkt.
  3. Bryn köttet i strimlor och tillsätt sedan morötterna som du strimlat med en skalare. Ta även med rödlöken. Stek några minuter innan du häller på vatten och soja. Låt puttra medan du väntar på riset. Smaka av med salt och ordentligt med peppar.