Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Köttfärsfyllda auberginer med ris och sallad
Foto: TV4
Köttfärsfyllda auberginer med ris och sallad
Betyg: 3.7 av 5 (10 röster)
10
Spara
Av:
Roy Fares
,
Christina Saliba
Från:
Nyhetsmorgon
15
ingredienser
Vardagsmiddag
Så väljer du rätt kött i köttdisken
Ingredienser
500 g nötfärs
4 aubergines (hela)
2 gula lökar
500 g passerade tomater
2 tsk svartpeppar, grovmalen
1 msk salt
2 msk malen kryddpeppar
0,5 msk paprikapulver
2 tsk malen kanel
50 g pinjenötter
ris
0,5 dl nudlar
4 dl ris
1 msk salt
50 g smör
8 dl vatten
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 220 grader.
Tvätta auberginerna, skär därefter av toppen, dela sedan varje aubergine i mitten.
Lägg ut auberginerna på en plåt och strö över salt och olja.
Grädda i 220 grader i 25 minuter.
Fräs löken.
Tillsätt därefter nötfärsen och bryn dem tillsammans.
Tillsätt kryddpeppar, paprikapulver, svartpeppar, salt och kanel.
Tillsätt passerande tomater samt vatten.
Låt puttra i 10 minuter.
Gröp ur auberginerna, fyll dem med köttfärsen, fyll på rikligt.
Se till att få med vätskan.
Lägg in i ugnen i 10 minuter, 200 grader.
Fräs pinjenötterna på hög värme tills de får färg.
Ta ut auberginerna från ugnen.
Garnerna auberginerna därefter med pinjenötterna.
Värm på smöret, klipp nudlarna till 1 cm.
Stek nudlarna tills de får färg.
Lägg på riset och stek ihop, salta.
Fyll på med 8 dl vatten (eller 2 cm över riset).
Låt riset koka i ca 25 minuter på låg värme.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut