Chocolate chip cookie brownie

Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Chocolate chip cookie brownie

106

17 ingredienser

Varför välja mellan cookie och brownie? Här är Roy Fares fantastiska brownie med inbakade kakor!

Ingredienser

Kakdeg

  • 70 g smör, rumsvarmt
  • 40 g farinsocker [0,5 dl]
  • 40 g strösocker [0,5 dl]
  • 55 g ägg [1 st]
  • 8 g vaniljsocker [1 msk]
  • 3 g bakpulver [0,5 tsk]
  • 3 g bikarbonat [0,5 tsk]
  • 160 g vetemjöl [2,5 dl]
  • 70 g mörka chokladknappar
  • 1 dl)

Brownie

  • 100 g mörk choklad
  • 60 g osaltat smör
  • 150 g strösocker [1,5 dl]
  • 55 g ägg [1 st]
  • 3 g salt [0,5 tsk]
  • 20 g kakao [0,5 dl]
  • 30 g vetemjöl [0,5 dl]

Gör så här

  1. Vispa smör, farinsocker och strösocker fluffigt i en bunke. Tillsätt ägget och blanda väl.
  2. Blanda i resten av ingredienserna och arbeta ihop till en deg. Låt stå i kylen medan du gör browniesmeten.
  3. Brownie
    Sätt ugnen på 180 grader, varmluftsfunktion.
  4. Smöra en fyrkantig bakform, cirka 20 × 20 cm, och täck bottnen med bakplåtspapper.
  5. Hacka chokladen och smält den under omrörning tillsammans med smöret i en kastrull på medelvärme.
  6. Ta bort kastrullen från värmen, tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl.
  7. Fördela smeten jämnt i formen.
  8. Dela cookiedegen i bitar, platta till dem lite och lägg ut dem på smeten i formen.
  9. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Låt svalna och skär sedan kakan i bitar.