St Patrick baby cupcakes

St Patrick baby cupcakes
13 ingredienser
St Patrick baby cupcakes, chokladmuffins med Guiness, valnötter och grön frosting.
Ingredienser
Chokladcupcakes
- 250 ml Guinness
- 250 g normalsaltat smör
- 75 g kakao
- 400 g strösocker
- 140 ml vispgrädde
- 2 ägg
- 1 vaniljstång, skär vaniljstången i mitten och skrapa ur fröna
- 275 g vetemjöl
- 2,5 tsk bikarbonat
- 100 g valnötter
glasyr
- 300 g färskost
- 150 g florsocker
- 125 ml vispgrädde
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader och ställ ut muffinsformar på en plåt.
- Smält smör i en kastrull tillsammans med Guinness. Ta bort kastrullen från värmen och vispa i kakao och socker.
- Blanda grädde, ägg och vanilj i en separat skål och tillsätt Guinness-smeten samt mjöl och bikarbonat i smeten.
- Hacka valnötterna fint och blanda i smeten. Häll smeten i muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen 15 -20 minuter.
- Ta ut och låt svalna.
Glasyr
- Häll florsocker i en skål genom en sil. Blanda i Philadelphiaost samt grädde och vispa till en slät smet.
- Bred på glasyren när muffisarna kallnat. Servera och njut!