Plommonpaj

18 röster
35 min
8
Plommonpaj
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Passa på att göra denna goda och vackra paj när plommonen är mogna och fina.

Visa mer
35 min
8
8 portioner

Du behöver

  • 1 förgräddad pajbotten
  • 0,5 kg plommon
  • 200 g riven mandelmassa
  • 2 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 citron
  • 1 dl vispad grädde
  • farin eller råsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Tvätta citronen noggrant och torka, riv av skalet. Vispa ihop mandelmassan och äggen. Tillsätt mjöl och citronskal. Vispa grädden och vänd ner den. Slå smeten i pajbotten.
  2. Dela och kärna ur plommonen. Lägg dem på smeten med skalsidan upp, så att det täcker. Strö över socker.
  3. Grädda i varm ugn i cirka 20 minuter. Servera pajen ljummen eller kall med vispad grädde.
15 juli 2011

laddar fler recept

Laddar fler recept