Sarah Bernhardt chokladbiskvier

koket.se
Chokladbiskvier
Foto: Tv4
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Sarah Bernhardt chokladbiskvier

7 ingredienser

1,5-2 h

En klassiker på kondis, kallas för Sarah Bernhardt. Biskvierna (som är glutenfria) kan göras med olika fyllningar, jag gör en mörkare med rik smak av choklad! /Monika Ahlberg

Se Monika Ahlberg laga receptet

logo

Ingredienser

portioner st
  • 300 g mandelmassa
  • 1-2 äggvitor

Fyllning

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1,5 dl florsocker
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 1 msk kakao

glasyr

  • 150 g mörk choklad

Gör så här

  1. Riv mandelmassan till bottnarna på ett rivjärn. Blanda med äggvita till en smidig smet.
  2. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem med handen så att det blir runda bottnar, ca 5 cm i diameter.
  3. Grädda i 175 grader i 12-15 minuter. Låt bottnarna kallna. Vänd dem sedan med släta sidan upp.
  4. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Lägg en klick i mitten på varje botten, se till att den
  5. släta sidan är uppåt. Dra ut och ner fyllningen med hjälp av en slickepott så att fyllningen blir
  6. lite toppig och når ända ut i kanterna. Ställ i kyl att stelna i minst 1 timme.
  7. Smält chokladen till glasyren i ett vattenbad.
  8. Doppa varje kaka i den smälta chokladen så att fyllningen blir helt täckt. Förvara kakorna kallt. Kakorna går att frysa men chokladen kan ändra färg.