En underbar bärpaj med hallon under ett krispigt täcke av kokos och vit choklad.
Ingredienser
pajdeg
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 ägg
Fyllning
300 g hallon
50 g smör
3 dl riven kokos
1 ägg
1 dl strösocker
75 g vit bakchoklad
Till servering
grädde, lättvispad
Gör så här
Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform ca 22 cm. Nagga med en gaffel och ställ i kyl i ca 20 minuter.
Förgrädda pajskalet på 200 grader i ca 10 minuter.
Smält smöret till fyllningen och tillsätt kokosflingorna.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda med smör- och kokosblandningen.
Grovhacka chokladen och tillsätt till smeten.
Fördela hallon i pajskalet. Häll över kokos- och chokladsmeten. Grädda på 200 grader i ca 20-25 minuter. (Lägg över folie om chokladen bränns)