Hallon- och chokladpaj

Hallon- och chokladpaj
Foto: Ann Lindberg
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Hallon- och chokladpaj

11 ingredienser

En underbar bärpaj med hallon under ett krispigt täcke av kokos och vit choklad.

Ingredienser

Håll skärmen tänd

pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 125 g smör
  • 1 ägg

Fyllning

  • 300 g hallon
  • 50 g smör
  • 3 dl riven kokos
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 75 g vit bakchoklad

Till servering

  • grädde, lättvispad

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform ca 22 cm. Nagga med en gaffel och ställ i kyl i ca 20 minuter.
  2. Förgrädda pajskalet på 200 grader i ca 10 minuter.
  3. Smält smöret till fyllningen och tillsätt kokosflingorna.
  4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda med smör- och kokosblandningen.
  5. Grovhacka chokladen och tillsätt till smeten.
  6. Fördela hallon i pajskalet. Häll över kokos- och chokladsmeten. Grädda på 200 grader i ca 20-25 minuter. (Lägg över folie om chokladen bränns)
  7. Servera med lättvispad grädde.