Fajitas på lövbiff med tomat- och chilisalsa
Fajitas på lövbiff med tomat- och chilisalsa
18 ingredienser
Fajitas på lövbiff med tomat- och chilisalsa. Härlig plockmat med god salsa!
Se fler recept från
Ingredienser
- 450 g lövbiff
- 2 gula lökar (stora)
- 2 paprikor, helst 1 röd och 1 grön
- 1 msk soja
- olja, till pannan
- flingsalt
- svartpeppar, nymalen
Salsa
- 1 röd chilifrukt, t ex spansk peppar (eller grön chilifrukt)
- 1 rödlök
- 1 klyfta vitlök
- 1 förp krossade tomater [400 g]
- 1 limefrukt, saften
- 1 tsk strösocker
- flingsalt
- svartpeppar, nymalen
Till servering
- 8 tortillabröd
- 2 dl crème fraîche
- 1 förp toscansk sallad
Gör så här
- Börja med salsan. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
- Skala och finhacka rödlök.
- Blanda samman med de krossade tomaterna.
- Smaka av med pressad vitlök, limesaft, socker, salt och peppar.
- Skala och skiva lökarna. Dela kärna ur och strimla paprikorna.
- Värm brödet enligt anvisning.
- Skölj och arrangera salladen i en skål.
- Hetta upp en panna med olja.
- Stek lök och paprika mjukt i ca 4 minuter.
- Ta upp och lägg åt sidan.
- Strimla köttet.
- Tillsätt ny olja till pannan och stek köttet i ca 3 minuter.
- Blanda ner lök- och paprika röran.
- Rör om och smaka av med soja, salt och peppar.
- Servera kött- lök- och paprika röran med de varma tortillabröden, salladen och crème fraiche.