Cheesecake

monica eisenman

Cheesecake

12 ingredienser

Monica Eisenmans underbara cheesecake med smak av messmör och hjotron. Kan med fördel förberedas dagen innan då den blir godast om den får stå till sig.

Kakan är godast om den får stå i kylen över natten.

Ingredienser

Botten

  • 12 digestivekex
  • 75 g smör, smält

Fyllning

  • 800 g färskost
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 4 ägg
  • 2 dl messmör

glasyr

  • 200 g färskost
  • 2-3 dl florsocker
  • 3 dl hjortron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

Botten

  1. Blanda digestivekex och smör i matberedare.
  2. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant och kyl medan fyllningen görs.

Fyllning

  1. Vispa ihop cream cheese och socker.
  2. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker och salt och vispa till en slät smet.
  3. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör ordentligt.
  4. Dela smeten i två delar. Blanda ner messmöret i den ena smeten.
  5. Häll messmörsfyllningen i pajskalet och sedan resterande smet. Dra försiktigt några tag med en sked för att få en marmorerad effekt.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Fyllningen kommer fortfarande att kännas lös när den tas ut men stelnar när den kallnar.
  7. Låt kakan kallna helt och lossa den sedan försiktigt ur formen med en kniv.

Glasyr

  1. Blanda ingredienserna till glasyren och bred ut den över kakan. Toppa med hjortron.