Baka semmelwraps

Spela video Semmelwrap recept
Foto: Mattias Ljungberg

Semmelwrap, wrapsemla, semla-to-go - har du testat den nya varianten på semla? Här hittar du skaparen Mattias Ljungbergs recept!

22 januari 2015
1 h

Du behöver

Mandelmassa

  • 400 g mandelmassa
  • 100 g skalad riven mandel
  • 0,5 msk kardemumma

Fördeg

  • 400 g vatten
  • 100 g mjölk
  • 60 g jäst
  • 500 g vetemjöl

Vetedeg, fortsättning

  • 250 g vetemjöl
  • 200 g smör
  • 200 g socker
  • 10 g kardemumma
  • 7 g salt
  • 1 st ägg

Gör så här

  1. Fördeg
    Lös jästen i vattnet. Blanda i övriga ingredienser och låt vila i rumstemperatur i 30 min.
  2. Vetedeg, fortsättning
    Blanda alla ingredienser utom saltet med fördegen. Blanda degen väl i ca 8 minuter i maskin med krok. Saltet tillsätts sista minuten.
  3. Låt degen vila i ca 10 minuter.
  4. Dela upp degen i 60-70 g stora bitar.
  5. Rulla runda bullar och låt bullarna stå i 30 minuter under en handduk.
  6. Kavla ut degen till runda mycket tunna plattor ca 20 cm i diameter. Om det är jobbigt att kavla så kavla i lite åt gången i omgångar.
  7. Baka av på ca 240 grader (OBS! helt beroende på ugnstyp) i ca 3 minuter. Degen ska kunna vikas utan att spricka så du får prova dig fram.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Gräddsifoner från kända varumärken

Gräddsifoner från kända varumärken Se fler

Fler goda recept