Kladdkaka

2786 röster
25 m
6-8

Kladdkaka finns det många varianter och recept på. Markus Aujalays kladdkaka bakas på kakao och ska vara riktigt kladdig i mitten.

Visa mer
25 m
6-8

Du behöver

Kladdkaka

  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • ströbröd
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Kladdkaka
    Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Om inte varmluft används, höj till 200 grader.
  2. Smält smör och låt det svalna av. Blanda i kakao, vaniljsocker och socker. Tillsätt ett ägg i taget. Avsluta med mjölet.
  3. Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant. Häll i kladdkakssmeten.
  4. Grädda din kladdkaka i nedre delen av ugnen i 8-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha. Tiden kan variera mycket från ugn till ugn!
  5. Avnjut din goda kladdkaka med grädde eller glass.

Laddar fler recept...