Diabetessemla

Diabetessemla

Av: Mariann Andersson

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

Det är klart att alla ska få njuta av semlor på självaste fettisdagen! Marianns recept på semlor passar utmärkt till diabetiker och till de som går på LCHF.

Bakery+ är Marianns egna blandning som går utmärkt att ha i massor av LCHF-recept.

Den kan du köpa via internet här.

2 msk Bakery+ motsvarar cirka 3 msk eryhtritol och 1/4 krm stevia.
Kika på Marianns

omvandligstabell här

om du vill använda något annat än Bakery+.

Ingredienser

portioner st

Diabetessemla

  • 4 ägg
  • 2 msk Bakery+
  • 50 g smör (smält osaltat)
  • 1 dl grädde
  • 4 msk fiberhusk
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemumma

Mandelmassa:

  • 1,5 dl sötmandel, skållad skalad mald
  • 1 msk Bakery+
  • 1-2 msk grädde

Gör så här

  1. Diabetessemla
  2. Vispa äggen fluffigt i några minuter. Blanda ned smält smör och grädden och blanda väl.
  3. Blanda alla torra ingredienser och blanda ner det väl i smeten. Låt stå och svälla i minst 5 min.
  4. Rulla försiktigt fina bollar, 4 st stora bollar eller 6-8 mindre. Är det kladdigt se till att blöta händerna.
  5. Lägg bollarna på bakplåtspapper och grädda ca 25-30 minuter i 175 grader, känn på bullen så den är fast som en bulle ska vara. Gör du 6 - 8 st räcker det med ca 15 min.

Mandelmassa

  1. Häll den malda mandeln och sötningen(Bakery +) i en matberedare och låt detta gå några minuter. Häll sedan i ca 2 msk grädde eller tills du får önskad konsistens.
  2. Skär av toppen på dina färdiggräddade bullar och gröp ur. Blanda "urgröpet" väl med mandelmassan, ta eventuellt ytterligare lite grädde i.
  3. Fördela mandelmassan i groparna och lägg på en redig klick vispad grädde och sedan lägg locket på. Pudra över lite Bakery+.