Clubsandwich med gravlax

1 röst
4
4
4 portioner

Du behöver

  • 8 skiva gravad lax
  • 12 skiva fullkornsbröd, rostade
  • 2,5 dl isbergssallad, riven eller strimlad
  • 2 avokado, halverade
  • 2 limefrukter, saft
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 1 tomat, skalad, urkärnad och finhackad
  • 1 jalapeño, urkärnad och finhackad
  • 1 msk färsk koriander, finhackad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med guacamolen: Lägg avokadohalvorna i en medelstor skål och mosa dem med en gaffel.Tillsätt limesaft, lök, tomat, jalapeño och koriander. Blanda allt väl. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg ihop sandwicharna: Bred ett lager guacamole på 8 brödskivor.
  3. Lägg en skiva lax på 4 av dem och fördela hälften av isbergssallaten ovanpå.
  4. Täck med de återstående 4 guacamolebredda brödskivorna.
  5. Fortsätt med ännu ett lager gravlax och sedan salladen. Lägg på de 4 sista rostade brödskivorna. Stick igenom fyra tandpetare i varje clubsandwich så att fyllningen hålls på plats och skär sandwicharna med en vass kniv i fyra delar.
29 juni 2009