Varm choklad med armagnac

Varm choklad med armagnac
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Magnus Johansson
Magnus Johansson

Varm choklad med armagnac

Av: Magnus Johansson, Karl Ljung

Från: Nyhetsmorgon

5 ingredienser

10 min

Glöm varm choklad gjord på kakaopulver, det ska vara riktig choklad! Här är ett recept för en härlig egoupplevelse.

Ingredienser

portioner
  • 75 g choklad, finhackad (välj din favoritchoklad)
  • 3 dl mjölk
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk Armagnac (cognac eller rom)

Gör så här

  1. Värm upp mjölken, vaniljstången (hel) och sockret i en kastrull.
  2. Ta upp vaniljstången och slå över den finhackade chokladen. Blanda gärna med stavmixer så att chokladen blir len.
  3. Tillsätt armagnac och servera omgående (eller i termos och ta med till skidbacken).