Magnus Johanssons grundrecept på mördeg

Detta recept på mördeg gillar jag, degen är lättjobbad och allround till paj, kakor med mera. Jag har bakpulver och ägg i degen. /Magnus Johansson

Här finns recept på Magnus Johanssons

Krämiga chokladtarte

, en härlig fyllning till mördegen.

13 maj 2010

Du behöver

  • 100 g socker (ca 1 dl)
  • 100 g smör, rumstempererat (ca 1 dl)
  • 1 st ägg
  • 225 g mjöl (ca 3 3/4 dl)
  • 2 g bakpulver (ca 1/2 tsk)

Gör så här

  1. Blanda socker, smör, ägg, samt mjöl och bakpulver som siktats.
  2. Blanda ingredienserna väl, dock ej för mycket! Det viktiga är att man inte blandar mördegar för länge, då bildas glutenaktivitet i mördegen och degen drag sig samman eller faller ned, till exempel om du bakar ett pajskal.
  3. Lägg in i plast och låt vila i kylskåp, gärna över natten. Sen är din mördeg färdig att använda!
Kommentera receptet

Fler goda recept